D1 Dimension One Spas

Ozonunderhåll

Dimension One Spas har UV-ozonatorer som ingår i patenterade reningssystem. Dessa system arbetar dygnet runt och är extra effektiva tack vare maximal kontakttid med vattnet utan problem med så kallad ”off-gas” med ozon som kommer ut med bubblorna i vattnet. De är de enda ozonsystemen som kan vara i drift även vid bad.

I princip gäller 2 olika utbyteslampor till de flesta D1 bad. Till D1 @Home och Reflection gäller UltraPure UV- ozonator. Den nyare lampan som lanserades 2015, är bakåtkompatibel medans den tidigare utbyteslampan hade större diameter.

Den tidigare varianten har funnits i samtliga D1 bad som sålts från Folkpool sedan år 2000. Till D1 @Home och Reflection gäller UltraPure UV- ozonator. 

Ozon UV utbyteslampa Ultrapure D1/ClearZone @Home

Utbyteslampa UV ozon till D1 Reflecti...

Pris 3 620 kr

» OBS: Använd de kortare skruvarna som följer med lampan om ni byter ut en äldre lampa som har längre skruvar. Om ni använder de längre skruvarna förstörs lampan.

@Home serien

Om du har en äldre ClearZone-ozonator med separat 24-timmars cirkulationspump, ska den bytas efter ca 2 år.

Har du ClearZone med ”blå box” som är popnitad kan du borra upp popnitarna och ersätta med skruvar för att endast behöva byta själva UltraPure UV-lampa och inte hela plåtboxen.

ClearZone PRO fr.o.m. 2015 byts UltraPure UV-lampa vartannat år. Några äldre @Home bad har DEL Spa Eclipse CD ozonator. Den byts ut mot ny Ou3 som håller i ca 2 år.

Reflection serien

UltraPure är ett 2-stegsystem som ger maximal kontakttid med vattnet och ingen så kallad off gas som kommer ut i bubblorna i badet som på ett vanligt system.

UltraPure UV-lampa måste bytas efter ca 2 år. Se gärna vår instruktionsvideo Byte av ozonator i Dimension One Reflection-spabad.

Bay serien

UltraPure Plus är ett system som utvecklats av D1 (patenterat) och har både UV-ozonator och UV-ljus för desinficering.

Lampan måste bytas efter ca 2 år. I vår webbshop hittar du en ny utbyteslampa för UltraPure Plus.

Det första spabadet i Bay-serien var Sarena Bay som hade en Ozonator Blå box (blå plåtlåda). Den ersattes några år senare med UltraPure Plus.

Till de allra flesta bad i Bay-serien gäller utbyteslampa UltraPure Plus.

Ozonator Uo3 Nordic och Vita

Ozonator Uo3 till Nordic och Vita bad...

Pris 1 995 kr

Ozon UV utbyteslampa för UltraPure Plus för D1 Bay

UltraPure Plus är ett system som utve...

Pris 3 610 kr