Längta hem till ditt eget
Spabad

I särklass störst i Sverige på Spabad

Folkpool började sälja Spabad på den svenska marknaden för över 14 år sedan och med närmare 9 000 sålda bad är vi stolta över att vara Sveriges i särklass största leverantör och en av de största aktörerna i Europa. Våra utbildade återförsäljare kan hjälpa dig välja vilken av våra modeller som passar dig bäst. Oavsett vilken du väljer kan vi lova dig många års härlig spaglädje.

Goda råd för spaköpare

Att köpa ett spabad är ett stort beslut. För att underlätta tankegångarna har vi skapat en sida där vi samlat alla våra bästa råd för dig som funderar på att skaffa ett spabad.

Klicka här för att komma till sidan Goda Råd för Spaköpare.

Test av energiförbrukning

Energiförbrukningen hos spabad är en viktig aspekt att ta hänsyn till. 
Därför har vi i samarbete med Sveriges Tekniska Forskningsinstitut genomfört energitest på några modeller av våra märken.

Klicka här för att komma till sidan Energitest!

 

 

FAQ Eget spabad hemma, vad ska jag tänka på?

Tänk att kunna ta ett bad ute vintertid under en gnistrande stjärnhimmel. Ett spabad för utomhusbruk står högt upp på många villaägares önskelista. I dag är produkten väl etablerad i Sverige och det finns flera leverantörer att välja mellan.

 

 

Vad är ett spabad?

Ett spabad kan beskrivas som en vidareutvecklad bubbelpool som är byggd för att användas utomhus året runt. Våra spabad har alltid inbyggt reningsverk, massagemunstycken och belysning. Spabaden är isolerade för att ge en bra driftsekonomi och ett termolock följer alltid med.

Vad krävs för att installera ett spabad?

En plan yta, ström 230V och behörig elektriker som gör installation, installera alltid med en jordfelsbrytare. Spabadet vatten fylls med trädgårdsslangen.

Badet ska placeras på en plan, hårdgjord yta som klarar badet belastning. På uteplatsen kan det placeras direkt på trädeck eller yta av marksten. Aldrig direkt på gräsmattan. Gräv istället undan en decimeter och fyll upp med krossad singel (mackadam) som planas ut och packas hårt. På singelbädden lägger man en markisolerings skiva 50 mm. Det blir en bonus isolering mot marken och bra skydd för spabadet. Baden kan även byggas in i ett trädäck. Det är då viktigt att man gör maskinrumsluckan åtkomlig.

Vad ska man tänka på när man väljer plats för spabadet?

Det bästa är att placera badet så att det är nära och lättillgängligt från huset. Man kan även tänka sig en mysig plats på tomten men om det står nära tillhands kommer man att använda bubbelbadet mer spontant i synnerhet under vintern.

Vad finns det för tillbehör?

Det finns olika varianter av spatrappor som underlättar när man kliver i och ur badet. Några spatrappor har inbyggda lådor för att förvara kemikalier och tillbehör i. Locklyftare är praktiskt att satsa på. Spalocket är inte tungt men ganska otympligt. Med en locklyftare så är det enkelt för en person att täcka av och lägga tillbaka termolocket på badet.

Vad krävs för skötseln?

Baden ska alltid desinficeras. Spaklor är effektivt och mest beprövat men andra preparat förekommer också. Tricket är att dosera klor efter varje bad. Det är inte mycket som krävs, normalt räcker en matsked. Låt alltid termolocket vara av minst 15 minuter efter att spaklor doserats. Sedan kollar man även pH-värdet med jämna mellanrum. Det är viktigt att det är rätt för att kloret ska verka optimalt. En gång i månaden tar man ut och tvättar polyesterfiltret. Allt vatten ska bytas ut två till fyra gånger per år om man badar en till tre gånger i veckan.