Längta hem till ditt eget
Spabad

Våra spabad

Folkpool erbjuder marknadens bredaste sortiment av spabad, med fyra olika varumärken. Se översikten av våra spabad och använd filterfunktionen för att hitta de bad som passar dig.

Se våra spabad

A 13788

 

 

Vad är ett spabad?

Ett spabad kan beskrivas som en vidareutvecklad bubbelpool som är byggd för att användas utomhus året runt.
Våra spabad har alltid inbyggt reningsverk, massagemunstycken och belysning.
Spabaden är isolerade för att ge en bra driftsekonomi och ett termolock följer alltid med när du köper ett spabad från Folkpool.

 

Vad krävs för att installera ett spabad?

Badet placeras på en plan, hårdgjord yta som klarar badets belastning. Det placeras ofta på uteplatsen direkt på trädäck eller marksten. Dock kan det inte ställas det direkt på gräsmattan, gräv istället undan en decimeter och fyll upp med krossad singel (mackadam) som planas ut och packas hårt. På singelbädden läggs ofta en markisolerings skiva 50 mm. Det blir en bonus isolering mot marken och bra skydd för spabadet. Baden kan även byggas in i ett trädäck. Det är då viktigt att man gör maskinrumsluckan åtkomlig. Du behöver en behörig elektriker som gör installationen, du bör alltid ha en jordfelsbrytare och tillgång till ström 230V. Spabadet fyller du sedan med trädgårdsslangen, därefter är det bara att njuta av ert nya spabad!

Hur väljer du plats för spabadet?

Det bästa är att placera badet så att det är nära och lättillgängligt från huset så att det är enkelt att ta spontana bad även under vintern. En del placerar det även på en mysig plats på tomten med utsikt.

Läs mer i intervjun där Bygglovs Matte delar med sig av sina bästa tips här

Vad finns det för tillbehör?

Det finns olika varianter av spatrappor som underlättar när man kliver i och ur badet. Några spatrappor har inbyggda lådor för att förvara kemikalier och tillbehör i. Locklyftare är praktiskt att satsa på, spalocket är inte tungt men ganska otympligt. Med en locklyftare så är det enkelt för en person att täcka av och lägga tillbaka termolocket på badet. Det finns även sidobord där du kan ställa något gott att dricka eller varför inte en vattentät högtalare för att förhöja stämningen?

A 13788

Goda råd för spaköpare

Att köpa ett spabad är ett stort beslut. För att underlätta tankegångarna har vi skapat en sida där vi samlat alla våra bästa råd för dig som funderar på att skaffa ett spabad.

Läs mer här, Planera för Spabad hemma 

Test av energiförbrukning

Energiförbrukningen hos spabad är en viktig aspekt att ta hänsyn till. 
Därför har vi i samarbete med Sveriges Tekniska Forskningsinstitut genomfört energitest på några modeller av våra märken.

Klicka här för att komma till sidan Energitest!

Vad krävs för skötseln?

Baden ska alltid desinficeras. Spaklor är effektivt och mest beprövat men andra preparat förekommer också. Tricket är att dosera klor efter varje bad. Det är inte mycket som krävs, normalt sätt räcker en matsked. Låt alltid termolocket vara av minst 15 minuter efter att spaklor doserats. Sedan kollar man även pH-värdet med jämna mellanrum. Det är viktigt att det är rätt för att kloret ska verka optimalt. En gång i månaden tar man ut och tvättar polyesterfiltret. Allt vatten ska bytas ut två till fyra gånger per år om man badar en till tre gånger i veckan.

I vår app kan du ta hjälp av vår kemikalkylator

play-buttons

app-store-buttons

Beställ våra spabadskataloger

Beställ Sveriges första tillbehörskatalog för spabad. Vi har samlat allt på ett och samma ställe, som kan vara till nytta och nöje, för dig som har spabad. Nytt för i år är även våra spabadsbroschyrer, sorterade efter varumärke, för att du enklare ska hitta just den modell som du är ute efter. 

Beställ spabadskataloger