Bygga pool på hösten Fördelarna är många

Lågsäsong

När hösten nu är i antågande brukar pooltankarna läggas på hyllan för att sedan plockas upp när vårsolen tittar fram, då blir det helt plötsligt bråttom att hitta drömpoolen och få tag i en montör.

Pool är en säsongsprodukt och under sommarhalvåret är det högtryck på såväl beställningar som byggnationer av pooler. Därför kan ni spara tid och slippa uppbokade poolmontörer om bygget sker under den så kallade lågsäsongen.

Under sommaren som varit har ni kanske haft tid att fundera vilken pool som skulle passa just er, markpool, ovan jord, bygga själv, storlek, placering och prisnivå. Kontakta våra kunniga återförsäljare för att diskutera er pooldröm. Om ni redan har tagit ett beslut att investera i pool och har hittat just den pool som passar er är fördelarna många att börja bygga poolen redan nu i höst.

Fördel trädgård

Det bästa med att bygga pool under hösten är att trädgården hinner återställa sig tills det är dags att börja bada och umgås utomhus igen.

Ofta har man även en tanke runt poolen, trädäck eller kanske stenläggning och plantering av växter och blommor. Tänk att få ägna vårens dagar åt det för att sedan avsluta med ett skönt dopp i den redan färdigställda poolen.


Varm höst

På hösten är det oftast varmare och torrare i marken än på våren vilket gör att grävarbetet är betydligt mycket lättare.

I vissa delar av Sverige kan man gräva långt in på vintern. En annan fördel för den poolsugne är att det under sommaren sannolikt funderats en hel del kring var poolen ska anläggas, hur stor den ska vara, vilken form den ska ha och om det ska vara pool ovan mark eller en nedgrävd markpool.

När hösten kommer har tankarna fallit på plats och det är det dags att påbörja bygget. Bygget kan då löpa lite lugnare på hösten utan stress och med god tid för att även kunna göra iordning miljön runt poolen till badsäsongen.

Drömpoolen

Ett bra första steg är att samla inspiration, spara bilder och skriva ner dina tankar om din drömpool.

Det andra steget är att kontakta en poolleverantör med stor erfarenhet.

Kontakta en erfaren poolsäljare så kan ni tillsammans gå igenom dina önskemål och din trädgårds förutsättningar. Då får ni tillsammans fram det bästa underlaget för en offert.

De flesta väljer en helhetslösning där allt ingår, men är du händig kan du göra vissa delar själv, berättar Magnus.

Energieffektiv pool

För dig som vill bygga en mer klimatsmart pool och spara energi finns det åtgärder du kan göra för att få en mer energieffektiv pool.

Du kan välja en välisolerad pool med ett bra isoleringsvärde, använda LED-belysning, steglös poolpmp och pooltak.

Pool ökar värdet på huset/villan

Att kunna simma några längder innan jobbet, ha mysigt häng runt poolkanten och låta barnen leka och stoja i klarblått vatten det är för många den ultimata vardagslyxen.

Att det dessutom är en smart investering som ökar värdet av din villa är något forskningen bevisar hela tiden, även Boolis nya poolanalys. Genom avancerad analys som är baserad på faktiska försäljningar och statistiska värderingar visar Boolis poolanalys tydligt att ett hus som säljs med pool har ett högre värde än de som inte har det.

Hjälpte informationen på sida dig?