Pool Inspiration Tipps från några som förverkligade sin pooldröm

LÅT DIG INSPIRERAS

Pool inspiration på altan & i trädgård

Poolen vårt smycke i trädgården. Låt dig inspireras av några som har förverkligat sina pooldrömmar och hur de har inspirerats.

Pooldrömmen har vuxit fram under åren. Från att barnen var små har vi haft enkla upplåsbara pooler till allt större rampooler som vi haft stående på altanen. Till slut blev dessa pooler för stora för altanen och för små för barnen.

Det bästa med poolen är att det känns som att man varit utomlands fast man varit hemma. Vi har haft en fantastiskt fin sommar och jag vet inte hur många timmar vi har legat här runt poolen och bara myst.

Under sommaren används poolen dagligen, inte minst av våra barn som befinner sig mer i vattnet än på land denna årstid.

Poolen i sig är den perfekta källan till glädje med bad, skoj och skratt. Duka upp kalasbordet vid poolkanten med allt pynt som hör till, gärna med pool- och badinspirerat tema.

Tips till andra som går i poolköpartankar?

Tänk igenom vilken storlek och form som passar er trädgård vid planering av pool. Vart den placeras i förhållande till hur solen går under dagen och vart uteplatserna och huset i övrigt ligger är också viktigt. Sök inspiration och våga tänka utanför boxen vid val av liner och trappa. För att skapa lite medelhavskänsla föll valet på en liner med blått mosaikmönster.

Vi bestämde oss ganska snart även för att välja en hörntrappa istället för en stege eftersom vi upplevde den mer estetiskt tilltalande.

Hörntrappan är verkligen underbar, en härlig sittplats att solbada vid eller läsa en god bok. Att det sedan är lätt för alla åldrar att ta sig i och ur poolen via trappan är ett riktigt plus.

Vi satsade på träd och perenner i stora krukor som lätt kan flyttas runt om man vill ändra uttryck runt poolen. Det finns många små träd som trivs bra i kruka, hos oss har vi både Alpvide, Dvärgsyren och Olivträd. Som en snygg entré valde vi en trappa som naturligt smälter in i poolens formgivning och går längs hela kortsidan.

Vilken är den främsta anledningen till att ni byggde pool?

Vi ville skapa en privat atmosfär. Att ha stora ytor att kunna utveckla vår oas vidare på genom åren med alltifrån bubbelbad, bastu, uterum, utekök...Vi ville skapa en hemmaoas!

Vad var viktigt?

Att inte bygga in oss i begränsningar utan att ha ytor att vidareutveckla med tiden. Pooltaket och den inbyggda trappan kändes prioriterade för oss.

Vad ser ni mest fram emot första sommaren som poolägare?

Härliga bad och en massa umgänge vid poolen samt möjlighet till aktivitet och träning både i och omkring poolen.