Vad är ett spabad?

ANVÄNDAS ÅRET RUNT

Vad krävs och hur väljer du rätt spabad?

Ett spabad kan beskrivas som en vidareutvecklad bubbelpool som är byggd för att användas utomhus året runt.

Våra spabad har alltid inbyggt reningsverk, massage­munstycken och belysning. Spabaden är isolerade för att ge en bra driftsekonomi och ett termolock följer alltid med när du köper ett spabad från Folkpool.

Hur väljer du plats för spabadet?

Det bästa är att placera badet så att det är nära och lättillgängligt från huset så att det är enkelt att ta spontana bad även under vintern.

En del placerar det även på en mysig plats på tomten med utsikt. Använd gärna vår AR-funktion och se visuellt på telefonen var spabadet passar just i din trädgård.

Vad finns det för tillbehör?

Vi har olika sorters spatrappor som underlättar för att kliva i och ur badet. Vissa av dem har inbyggda lådor med smart förvaring för kemikalier. Dessutom finns locklyftare som underlättar då termolocket är ganska otympligt.

Locklyftaren gör det enkelt för en person att täcka av och lägga på locket. Det finns även sidobord där du kan ställa något gott att dricka eller varför inte en vattentät högtalare för att förhöja stämningen?

Vad krävs för skötseln?

Spaskötsel: Baden ska alltid desinficeras. Spaklor är effektivt och mest beprövat men andra preparat förekommer också. Dosera helst klor efter varje bad, ofta räcker en matsked.

Vänta minst 15 minuter innan termolocket läggs på badet. pH-värdet kollas med jämna mellanrum, då det är viktigt att värdena är korrekta för att kloret ska verka optimalt. Filtret tas ut en gång i månaden och rengörs.

Byte av vatten i badet görs 2-4 gånger per år om det används 1-3 gånger i veckan. I vår app kan du ta hjälp av vår kemikalkylator för att få koll på dina vattenvärden.

Vad krävs för att installera ett spabad?

Spabadet placeras på en plan, hårdgjord yta som klarar badets belastning. Det placeras ofta på uteplatsen direkt på trädäck eller marksten.

Dock kan det inte ställas det direkt på gräsmattan, gräv istället undan en decimeter och fyll upp med krossad singel (mackadam) som planas ut och packas hårt.

På singelbädden läggs ofta en markisolerings skiva 50 mm. Det blir en bra isolering mot marken och skydd för spabadet. Baden kan även byggas in i ett trädäck, det viktiga är att maskinrumsluckan är åtkomlig.

En behörig elektriker gör installationen, du bör alltid ha en jordfelsbrytare och tillgång till ström 230V. Spabadet fyller du sedan med trädgårdsslangen.

Placera spabad utsikt

Placera ut spabad hemma

Alltid tillgängligt för avkopplande bad när du själv har tid och lust. Har du funderat på spabad och om det skulle passa in på just din tomt? Nu kan du prova själv.

Testa placera spabad i din trädgård

Dimension one spabad
ladda ner appen

Ladda ner appen och testa vår kemikalkylator du också:

Hjälpte informationen på sida dig?