kärlek till vatten

Hemma hos Johanna Haglund

Johanna med familj har en Thermopool Dura från Folkpool, som är 4 x 8 meter. Den grå mosaikliner de valt matchar snyggt med trallen runt poolen och när det badats färdigt skjuter de över sitt pooltak som är av modellen Galant Platinum. Bredvid poolen står de stilrena möblerna från det egna märket och skapar en härlig miljö. Så här såg poolsommaren 2020 ut för familjen Haglund.

kallbad

Johanna Haglund, grundare och ägare av
möbelföretaget Design Of (www.designof.se) som tillverkar ett exklusivt sortiment av möbler i solitt stål med en rak och tidlös design.

Förutom det är Johanna en stor inspiration för både hem och trädgård på sitt privata instagramkonto @johannahaglunds med över 12 000 följare.

Vad blev det för poolmodell och varför just den?
- Vi valde poolmodellen Durapool Classic XT80 4x8x1,5 meter som följer övrig formgivning och design i vårt hus och trädgård, med raka linjer där enkelheten får ta plats.

Under sommaren används poolen dagligen, inte minst av våra barn som befinner sig mer i vattnet än på land denna årstid.

Var det svårt att bestämma utseende på poolen?
- För oss var det viktigt med en diskret liner med dämpad färgton för att poolen inte ska sticka ut i vår minimalistiska hemmamiljö. Vi ville komma bort från den traditionella blå poolfärgen och hitta en nyans som harmoniserar med övriga materialval i hem och trädgård. Som en snygg entré valde vi en trappa som naturligt smälter in i poolens formgivning och går längs hela kortsidan.

johanna haglund

Hur ofta badar ni?
- Under sommaren används poolen dagligen, inte minst av våra barn som befinner sig mer i vattnet än på land denna årstid.

Hur tänkte ni kring inredningen runt poolen?
- I all inredning och formgivning av mina egna möbler finns det en röd tråd i det minimalistiska och avskalade. Det följer med även i inredningen runt poolen.

Tips till andra som går i poolköpartankar?
- Tänk igenom vilken storlek och form som passar er trädgård vid planering av pool. Vart den placeras i
förhållande till hur solen går under dagen och vart uteplatserna och huset i övrigt ligger är också viktigt.
Sök inspiration och våga tänka utanför boxen vid val av liner och trappa.