Automatisk poolstädning

MER TID ATT BADA

Bra för plånboken och miljön

En poolrobot gör att du sparar vatten och kemikalier eftersom reningsverket inte behöver backspolas lika ofta. Bra för både plånboken och miljön.

Den största skillnaden mellan modellerna är om roboten städar endast botten eller både botten och väggar.

Robotarna är också anpassade efter olika storlekar på pool då de har olika insugnings- och städförmågor.

Vi har sammanställt olika egenskaper och funktioner så att du enkelt kan hitta den poolrobot som passar dig och din pool bäst.

Låt roboten göra jobbet

Elektriska pooldammsugare arbetar med egna inbyggda motorer och samlar upp allt skräp i en behållare. Efter städningen tömmer du och spolar rent filtret/behållaren.

Batteridrivna poolrobotar

Enklare och smidigare kan det inte bli! Folkpools helt nya serie batteridrivna poolrobotar WY städar poolen snabbt och effektivt.

De har lång driftstid: WY100 upp till 90 minuter och WY3165 upp till 120 minuter på en laddning. Robotarna har ett smart program som gör jobbet.

Kabeldrivna poolrobotar

Folkpool har ett brett utbud av traditionella poolrobotar med kabel i olika prislägen och funktioner för önskat behov och budget. Om poolen behöver extra städning startar man enkelt om roboten efter avslutat program.

Pooldammsugning

En poolrobot städar poolen automatiskt och samlar upp allt skräp i en filterbehållare. Den töms och spolas rent efter varje städning.

Använder du en poolrobot så belastas inte sandfiltret lika hårt och färre backspolningar krävs. Använd inte poolroboten vid hög klorhalt, efter chockklorering och förvara den i ett förråd så håller den längre.

Vad bör du tänka på vid pooldammsugning?

  • Det skräp som sjunker till botten avlägsnas med bottensug. En bottensuganordning består av bottensug, slang och teleskopstång.
  • Sugslangen kopplas till poolens bräddavlopp och utnyttjar poolpumpen för sugkraften. Se till att luft inte sugs in i systemet.
  • Delarna kopplas ihop och ställs på poolbotten. I andra änden av sugslangen monteras en så kallad SkimVac (sugplatta).
  • Sugslangen förs vertikalt ner i poolvattnet så att slangen vattenfylls helt (viktigt). När slangen är fylld ansluts den snabbt till bräddavloppet.
  • Stäng av cirkulationen när bottensugning är avslutad så att slangen kan lossas från bräddavloppet utan att den skadas.
  • Töm korgen i bräddavloppet direkt efter dammsugning. Om du har dålig sugkraft kanske du behöver backspola filtret innan dammsugningen annars backspolar du filtret efter dammsugningen.
  • Andra praktiska tillbehör som underlättar poolskötseln är lövhåv och väggborste. Båda passar på teleskopstången.
  • De flesta poolrobotar ska inte användas vid vattentemperatur under +15°C. Dels fungerar de inte optimalt och städar inte som de ska och risken för läckage ökar.
Folkpool poolrobot tabell

»Tänk på att poolroboten måste ha minst 15° i vattentemperatur för att kunna fungera som den ska.

Poolrobot folkpool
Hjälpte informationen på sida dig?