Enkelt och underbart

spabad året om

Njut i vardagen med ett spabad

Ett spabad förgyller verkligen vardagen på många sätt. Att en klar och kall vinterkväll glida ner i spabadet och titta på natthimlen är ett härligt avslut på dagen.

Att varva ner och återhämta sig i en vardag full av måsten och aktiviteter är viktigt för vårt välmående. Ett spabad gör det lätt att sätta guldkant på vardagen med välgörande avkoppling hemma i trädgården. Att avnjutas i sällskap eller som egen tid, valet är fritt.

Eftersom spabadet går att använda oavsett årstid finns det dessutom inget som hindrar dig att ta ett dopp mitt under den mörka, kalla vintern när du antagligen behöver avkopplingen och den ångande värmen som mest.

Förutom de positiva effekter ett bad kan ha på ditt psykiska mående så finns det även mer fysiska hälsofördelar.

Spabadet kan hjälpa till att lindra träningsvärk och stelhet genom att mjuka upp musklerna, öka kroppens blodcirkulation och bidra till att lösa upp muskelknutor.

Det ångande vattnet i kombination med massage kan verkligen göra under för kroppens fysiska mående.

Det finns mycket som kan göras i form av dekoration omkring spabadet. En bar, ett utekök eller ett lusthus i anslutning till, eller som ett tak över spabadet, är några alternativ.

Ett annat exempel på något som verkligen kan förhöja stämningen under kvällarna är att installera belysning i alla dess former – till exempel ljusslingor eller en vattentålig LED-lampa som lyser upp under de mörkare delarna av året.

Oavsett om du bara vill ha spabadet för sig själv, dela det med familjen eller använda det som en social samlingsplats är det en investering som kommer att höja din livskvalité.

Läs mer och bli inspirerad av andra spaägare.

Jacuzzi spabad

Skapa din plats för välmående i trädgården

Ofta är platsen för badet given med befintlig yta på altanen eller en plats på tomten, men tänk på att det är en fördel att placera badet nära huset.

Att det är lättillgängligt gör att det blir fler spontana bad, i synnerhet under vintern. Är du osäker på var du ska ha ditt bad kan du med hjälp av AR (Augmented Reality) prova hur ett spabad ser ut på olika platser på tomten så att du är säker på att hitta bästa stället för dig. Klicka här för att testa AR funktionen i din trädgård.

Ett välbyggt spabad kan vara mycket energieffektivt och kosta mindre i drift än du kanske tror.

Det finns också flera åtgärder att göra för att hålla elförbrukningen nere och samtidigt med gott samvete kunna krypa ner i det bubblande varma badet. Två viktiga faktorer för låg energiförbrukning är spabadets isolering och ett bra termolock.

Spabad från Folkpool är isolerade för att klara vårt klimat och har energieffektiv uppvärmning som gör det möjligt att njuta av värmen med minimal påverkan på elräkningen. Till alla spabad från Folkpool medföljer ett rejält och kraftigt termolock.

Läs mer om energiförbrukning och spabad här.

Dimension one spabad

Skötseln av ditt spabad innebär inte några större insatser som kräver din tid. Efter varje bad tillsätts en liten mängd desinficeringsmedel.

Filter och ytskikt rengörs enkelt ett par gånger i månaden. Vattnet byter du några gånger per år beroende på hur mycket spabadet har använts, mer är det inte som behövs av din tid.

Läs mer om spavård här.

Ett spabad är en investering i ditt välbefinnande och en möjlighet att skapa minnen som varar livet ut. Vill du ha hjälp att hitta badet som passar just dig är du välkommen till våra butiker.

Hitta din närmaste Folkpool butik här.

Dimension one spabad