Planera spabad hemma

Enkelt och underbart att bli med spabad. Tänk dig ett eget spabad hemma, som alltid är tillgängligt för avkopplande bad när du själv har tid och lust. Det är faktiskt enklare än du tror och skönare än du anar. Ett spabad från Folkpool är lätt att installera, lätt att använda och lätt att bli förälskad i.

En genomtänkt produkt

Våra spabad är byggda för nordiskt klimat och är alltid utrustade med reningsverk, massagemunstycken och belysning. Alla bad är välisolerade för att ge en bra driftsekonomi och ett termolock medföljer alltid. Allt som krävs är en plan yta, elanslutning och vatten från trädgårdsslangen.

Välj en bra plats

Ofta är platsen given med befintlig yta på altanen eller en plats på tomten, men tänk på att det är en fördel att placera badet nära huset. Att det är lättillgängligt gör att det blir fler spontana bad, i synnerhet under vintern.

Installera spabad

Badet levereras som en komplett färdig enhet och är enkelt att installera. En behörig elektriker ska ansluta el över en jordfelsbrytare. Badet fylls enkelt med trädgårdsslangen.

  • En plan yta som badet placeras på, t.ex. trädäck eller marksten.
  • En behörig elektriker som gör installation, alltid med jordfelsbrytare.
  • Trädgårdsslang för vattenpåfyllning

Underlag

Badet ska placeras på en plan, hårdgjord yta som klarar badets belastning, vanligen ett trädäck eller en yta av marksten. Ska det stå på gräsmattan måste man gräva undan 2 decimeter och fylla upp med makadam (krossad sten) som planas ut och packas hårt. På singelbädden läggs sedan en markisolering i polystyren. Ett enkelt och billigt sätt att få extra isolering mot marken och bra skydd för badet. Baden kan även byggas in i ett trädäck. Genom att bygga in badet till halva höjden så får man ett enklare insteg och behöver ingen trappa till badet. Tänk bara på att maskinrumsluckan ska vara åtkomlig. Det gäller även sidorna om servicebehov uppstår.

Tillbehör

Det finns olika varianter av trappor att välja på som underlättar när man kliver i och ur badet. Själva termolocket som ingår är inte tungt men ganska otympligt, med en locklyftare blir det enkelt för en person att täcka av och lägga på locket på badet. Flera varianter finns att välja till.

Skötsel

Dosera SpaKlor eller SpaBrom som är välbeprövat och mest effektivt för att desinficera vattnet. Kolla pH-värdet med jämna mellanrum. Det är viktigt att värdet är rätt för att kloret ska fungera. En gång i månaden tar man ut och tvättar filtret. Allt vatten ska bytas ut två till fyra gånger per år om man badar en till tre gånger i veckan.

Energiförbrukning

Förbrukningen beror på hur ofta och länge man badar, var i landet man bor och hur bra isolerat badet är. Snittförbrukningen brukar ligga på ca 3-4 000 kWh per år vid bad ett par gånger i veckan (med badtemperatur på 38 grader och en årsmedeltemperatur på 7 grader, vilket motsvarar Stockholmstrakten). De flesta bad på marknaden är bra isolerade men stora skillnader förekommer därför ska du välja ett bad som har testats av ett oberoende testinstitut för att få en korrekt uppfattning om energiförbrukningen.

Underhållskostnad

Även underhållskostnaden är relativt låg för ett spabad. Med kemikalier, teststickor och nya filter blir det ungefär 800-2 000:-/år beroende på modell.

Detta krävs för installation:

  • En plan yta som badet placeras på, t.ex. trädäck eller marksten.
  • En behörig elektriker som gör installation, alltid med jordfelsbrytare och arbetsbrytare.
  • Trädgårdsslang för vattenpåfyllning

Detta krävs för skötsel:

  • Dosera SpaKlor eller SpaBrom.
  • Kolla pH-värdet en gång i veckan.
  • Rengör filtret en gång i månaden.
  • Byt vatten 3-4 ggr/ år om du badar 1-3 ggr/ vecka.

Beställ katalog

Beställ, bläddra i eller ladda ner vår poolkatalog, spabadskatalog och tillbe...

Åtgärder i butik

På Folkpool har vi öppet i våra butiker men med anledning av Covid-19 kan lok...

Servicetjänster

Här hittar du våra servicetjänster som vi erbjuder via våra butiker . Läs m...