Planera spabad hemma

Enkelt och underbart att bli med spabad. Tänk dig ett eget spabad hemma. Alltid tillgängligt för avkopplande bad när du själv har tid och lust. Det är faktiskt enklare än du tror och skönare än du anar. Ett spabad från Folkpool är lätt att installera, använda och bli förälskad i.

 

En genomtänkt produkt

Våra spabad är byggda för nordiskt klimat och är alltid utrustade med reningsverk, massagemunstycken och belysning. Alla bad är välisolerade för att ge en bra driftsekonomi och ett termolock medföljer alltid. Allt som krävs är en plan yta, elanslutning och vatten från trädgårdsslangen.

Välj en bra plats

Ofta är platsen given med befintlig yta på altanen eller en plats på tomten, men tänk på att det är en fördel att placera badet nära huset. Att det är lättillgängligt gör att det blir fler spontana bad, i synnerhet under vintern.

Installation

Badet levereras som en komplett färdig enhet och är enkelt att installera. En behörig elektriker ska ansluta el över en jordfelsbrytare. Badet fylls enkelt med trädgårdsslangen.

  • En plan yta som badet placeras på, t.ex. trädäck eller marksten.
  • En behörig elektriker som gör installation, alltid med jordfelsbrytare.
  • Trädgårdsslang för vattenpåfyllning

Underlag

Badet ska placeras på en plan, hårdgjord yta som klarar badets belastning, vanligen ett trädäck eller en yta av marksten. Ska det stå på gräsmattan måste man gräva undan 1-2 decimeter och fylla upp med krossad singel som planas ut och packas hårt. På singelbädden läggs sedan en markisolering i polystyren. Ett enkelt och billigt sätt att få extra isolering mot marken och bra skydd för badet. Baden kan även byggas in i ett trädäck. Genom att bygga in badet till halva höjden så får man ett enklare insteg och behöver ingen trappa till badet. Tänk bara på att maskinrumsluckan ska vara åtkomlig.

Tillbehör

Det finns olika varianter av trappor att välja på som underlättar när man kliver i och ur badet. Själva termolocket som ingår är inte tungt men ganska otympligt, med en locklyftare blir det enkelt för en person att täcka av och lägga på locket på badet. Flera varianter finns att välja till.

Skötsel

Desinficera med en matsked klor efter varje bad och låt locket vara av minst 15 minuter efter doseringen. Kolla pH-värdet med jämna mellanrum. Det är viktigt att värdet är rätt för att kloret ska fungera. En gång i månaden tar man ut och tvättar filtret. Allt vatten ska bytas ut två till fyra gånger per år om man badar en till tre gånger i veckan.

  • Dosera ca en matsked klor efter varje bad.
  • Kolla pH-värdet en gång i veckan.
  • Rengör filtret en gång i månaden.
  • Byt vatten 2-4 ggr/ år om du badar 1-3 ggr/ vecka.

Energiförbrukning

Förbrukningen beror på hur ofta och länge man badar, var i landet man bor och hur bra isolerat badet är. Snittförbrukningen brukar ligga på ca 3-4 000 kWh per år vid bad ett par gånger i veckan (med badtemperatur på 38 grader och en årsmedeltemperatur på 7 grader, vilket motsvarar Stockholmstrakten). De flesta bad på marknaden är bra isolerade men stora skillnader förekommer.

Underhållskostnad

Även underhållskostnaden är relativt låg för ett spabad. Med kemikalier, teststickor och nya filter blir det ungefär 800-1 500:-/år beroende på modell.

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Återförsäljare

Kontakta din närmaste återförsäljare för tips, råd och support.

Solvatten

Idag saknar över en miljard människor tillgång till rent vatten, det vill säg...