Vad kostar det att bygga pool

KOSTNAD ATT BYGGA POOL

Självbyggare eller färdigbyggd pool?

Vad kostar det att bygga pool? Priset varierar beroende på om du bygger poolen själv eller tar fram en färdigbyggd pool. Omfattning och vilka komponenter som ingår i ett poolpaket påverkar kostnaden.

En enklare pool som monteras ovan jord och som du bygger helt själv kostar från 50 000 kronor och uppåt.

Vill du istället ha en markpool som är nedgrävd så ligger själva poolpaketet på från ca 100 000 kronor och uppåt. Till det tillkommer poolmiljön runt poolen, beroende på vad du vill ha.

Innan du bestämmer dig över vad du behöver, kanske du vill undersöka vilka alternativ som är möjliga på din tomt. En erfaren poolsäljare kan ofta ge förslag på en helhetslösning för poolmiljön och därför tillkommer ingenprojekteringskostnad.

Vill du ha en mer omfattande planering med skisser eller ritningar av en trädgårdsarkitekt uppstår en extra kostnad. Ta då kontakt med flera arkitekter för att få det mest kostnadseffektivaste alternativet.

Skrivbar poolbudget

Tänk på att priset på byggd och klar pool oftast blir drygt det dubbla mot vad ett poolpaket kostar.

Med hjälp av en paketprislista eller en offert från återförsäljaren får du fram ett helhetspris på vad själva materialet till poolen kostar och minimerar risken för oförutsedda kostnader. Oftast har återförsäljare olika paketlösningar med olika utrustningsnivåer.

Ett standardpaket från Folkpool till exempel innehåller allt som behövs för att få ihop en komplett pool inklusive säkerhetsöverdrag och poolvärmepump.

Det enda som tillkommer är kostnad för markarbete, elektriker och byggnation. Kolla därför igenom alla paketalternativ som finns hos återförsäljaren, kanske hittar du något som passar just dig.

Hjälpte informationen på sida dig?