HÅLLBARA LÖSNINGAR

Välisolerade energismarta poolen

För att kunna erbjuda dig ett energismart koncept och ett bättre val för miljön, har vi genomfört en energiberäkning av isoleringsvärdet på olika poolstommar.

Tack vare utfallet från denna energiberäkning har vi skapat ett energismart poolpaket med Dura poolstomme och energismarta tillbehör. Helt enkelt en hållbar lösning till just din pool.

Thermopool Durapoolstomme

För att uppfylla kriteriet energismart och ett bättre val för miljön anser vi att en pool måste vara välisolerad. Ett isoleringsvärde (U-värde) på olika poolstommars väggar ger dig en möjlighet att välja den mest energismarta poolstommen.

I vår energiberäkningen fick inte helt överraskande Thermopool det bästa värdet. Även trä­konstruktionen med 12 mm plywood + 5 mm cellplast får bra värden. Vi har därför valt Thermopool Dura poolstomme som grund till den energismarta poolpaketet.

poolstomme

Poolpaket Energismart pool

HÅLLBARA LÖSNINGAR

Energismarta lösningar

När man väljer pool och utrustning är det flera olika faktorer att ta hänsyn till som pris, utseende och funktion.

Alla produkter har sina för- och nackdelar och även om du inte kan få en beräknad energiförbrukning i kWh så går vi igenom och jämför om din pools utrustning är bra, bättre eller bästa val avseende energiförbrukning.

Du kan bada varmt med bra driftsekonomi om du har ett bra poolöverdrag, effektiv uppvärmning och satsar på en varvtalsstyrd pump.

Folkpool erbjuder energioptimering både för dig som köper ny pool eller redan har en pool. Läs mer om hur du kan energioptimera din pool.

Produkter i vårt sortiment med energi­märkningen "ENERGISMART" kännetecknas av att de är bästa valet i sin kategori. För den energismarta poolen har vi valt ut de bästa och energismartaste valen för ett komplett poolpaket. Läs mer om poolpaketet.

Tillsammans ger de dig energismarta och hållbara lösningar samt ett bättre val för miljön.

Folkpool energismarta produkter för pool

Hållbara lösningar för din pool

Idag finns en hel del du kan göra för att poolen ska bli mer energieffektiv, både för dig som redan har en pool eller som står i begrepp att skaffa en. Dessa lösningar ger dig möjligheten att tänka klimatsmart och därmed spara energi.

Spar energi

Med en steglös poolpump har du möjlighet att både ställa in rätt flöde för bra rening och rätt flöde för backspolning. På så sätt görs en stor engergivinst jämfört med pumpar som har ett fast varvtal.

Poolpump för pool spar energi
poolvärmepump för pool

Behaglig värme till låg kostnad

Poolvärmepump är idag den överlägset vanligaste värme­källan för pool. Med våra högeffektiva inverter­värmepumpar kan du hålla behaglig värme till låg kostnad.

Solfångare panel för pooluppvärmning

Låt solen värma poolen

Spara på miljön och ekonomin genom att värma poolen med hjälp av solen. Placera solfångaren på taket och dra nytta av sommarens alla soltimmar.

Pooltak viktory 3820306

Täck poolen

Pooltöverdrag är A och O för att minska energi­för­brukningen. Mest effektiv är pooltak eftersom det fungerar som ett växthus.