Hållbara lösningar

Enklare att välja till din pool

Vi på Folkpool arbetar med koncepten energismart och bra miljöval - allt för att du ska ha enklare att välja hållbara lösningar till din pool.

För att du enklare ska kunna välja hållbara lösningar, har vi tagit fram poolpaket för energismarta pooler.

Välisolerade poolkonstruktioner

För att uppfylla kriteriet energismart och bra miljöval anser vi att en pool måste vara välisolerad. Vi har därför låtit göra en energiberäkning för att få fram ett isoleringsvärde (U-värde) på olika poolstommars väggar.

Enkelt förklarat vad U-värde betyder är att ett lågt värde är bättre en ett högt, omräknat betyder värdet hur många Watt per kvadratmeter det behövs för att upprätthålla en konstant temperatur i poolen.

Förutsättningarna i energiberäkningen är att det är en grad kallare på poolens utsida än insida d.v.s. om det är 10 graders skillnad skall värdet multipliceras med 10. Vi har inte räknat på värmeutstrålning ut från poolens botten eller värmeförluster uppåt men helt uppenbart är att värmeförluster uppåt påverkar energiåtgången mer än någon annan faktor. För optimal energibesparing rekommenderar vi ett pooltak.

Utfallet från beräkningen påvisar att isoleringsvärdet varierar stort mellan olika stommar. Inte helt överraskande får Thermopool det bästa värdet men även träkonstruktionen med 12 mm plywood + 5 mm cellplast får bra värden. Poolstommen av 1,5 mm varmförzinkad plåt får däremot värden som gör att vi inte kan kategorisera dem under bra energi- och miljöval.

Folkpool energismarta produkter för pool

Produkter med den märkningen i katalogen och här på webben kännetecknas av att de är bästa valet i sin kategori.

Skriv tabellbeskrivning här

Resultat från mätningen:

U-värde

Thermopool Dura och Bas

0,33W/m²K

Träpool Quadra, Octo och Garden

2,5 W/m²K

Plåtpool Superzink

5,8 W/m²K

poolstomme
trappa

Pooltak

trappa

Poolvärmepump

Bevara värmen i poolen

Upp till 80% av värmeförlusten stiger rakt upp. Därför är det extra viktigt att täcka poolen. Ett pooltak både bevarar värmen i poolen och hjälper till att ta vara på värmestrålningen från solen, likt ett växthus.

Låt solen värma poolen

Spara på miljön och ekonomin genom att värma poolen med hjälp av solen. Placera solfångaren på taket och dra nytta av sommarens alla soltimmar.


Behaglig värme till låg kostnad

Poolvärmepump är idag den överlägset vanligaste värmekällan för pool. Med våra högeffektiva invertervärmepumpar kan du hålla behaglig värme till låg kostnad.

För varje investerad kWh ger de 6-11 gånger så mycket effekt tillbaka. Effekten hos våra Inverter Plus värmepumpar är topptestad och säkerställd av TÜV.

Spara vatten

SwimClear patronfilter hjälper dig att minimera onödigt vattenspill. Det räcker att tvätta filtret ett fåtal gånger per säsong och patronerna används om och om igen.

Minska mängden klor

Ett effektivt sätt att desinficera poolen är genom UV-C rening. Med hjälp av UV-C ljus reduceras bakterier, alger och mikroorganismer i vattnet. Det gör att du kan minska mängden klor med upp till 80%.

Duscha varmt och klimatsmart utomhus

Klimatsmart och alldeles underbart. Naturligtvis även praktiskt när det är värmebölja i villaträdgården, eller på landet där det ofta är många på en liten yta.

Folkpools solfångardusch kopplar du enkelt till vattenslangen och får sedan möjlighet att njuta av uppvärmt duschvatten flera gånger om dagen.

Effektiv rening

En saltklorinator renar poolvattnet med salt som omvandlas till fritt klor i en automatisk process. Det är mycket effektivt och ger ett kristallklart, rent vatten.

En stor fördel är att vattnet blir mer behagligt för hud och ögon och fritt från klorlukt. Det är också bättre för miljön än klortabletter och andra kemikalier för desinficering.

Spar energi

Med en steglös poolpump har du möjlighet att reglera hastigheten under dygnet, till exempel minska varvtalet under natten när pumpen inte behöver jobba lika hårt. På så sätt görs en stor engergivinst jämfört med pumpar som har ett fast varvtal.

trappa

Solfångardusch

Poolpaket Energismarta poolen

Poolprodukter

Bläddra bland vårt stora utbud av pool- och spaprodukter, samt tillbehör till...

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Din närmaste butik

Välkommen till Sveriges största pool- och spabutikskedja, våra folkpoolbutike...