Energismarta poolen Bra miljöval med hållbara lösningar

Hållbara lösningar

Välisolerade poolkonstruktioner.

För att kunna erbjuda dig ett energismart koncept och bra miljöval för pool har vi genomfört en energiberäkning av isoleringsvärdet på olika poolstommar.

Tack vare utfallet från denna energiberäkning har vi skapat ett energismart poolpaket med Dura poolstomme och energismarta tillbehör.

Helt enkelt en hållbar lösning till just din pool.

Energismarta poolen

Thermopool Dura poolstomme

För att uppfylla kriteriet energismart och bra miljöval anser vi att en pool måste vara välisolerad. Ett isoleringsvärde (U-värde) på olika poolstommars väggar ger dig en möjlighet att välja den mest energismarta poolstommen.

I vår energiberäkningen fick inte helt överraskande Thermopool det bästa värdet. Även trä­konstruktionen med 12 mm plywood + 5 mm cellplast får bra värden. Vi har därför valt Thermopool Dura poolstomme som grund till den energismarta poolpaketet.

Produkter i vårt sortiment med energi­märkningen "ENERGISMART" kännetecknas av att de är bästa valet i sin kategori.

För den energismarta poolen har vi valt ut de bästa och energismartaste valen för ett komplett poolpaket. Tillsammans ger de dig energismarta och hållbara lösningar samt ett bra miljöval.

Folkpool energismarta produkter för pool
poolstomme

Poolstomme Thermopool Dura

  • Thermopool Dura poolstommar kan du gräva ner i mark och montera fristående ovan mark - passar till nästan alla typer av tomter.
  • Poolstommen består av polystyrenblock som fylls med betong och armering - minskar din betongåtgång jämfört med andra poolstommar.
  • Blockens hårda extra hård insida skyddar din pool mot avtryck och skador på poolväggarna.
  • Vägghöjd på 1,5 m med sitt unika spegelbräddavlopp får man dessutom extra baddjup på hela 1,45 m.
  • Bästa isoleringsvärdet 0,33W/m²K, läs mer om energiberäkningen här.

Bästa valet i sin kategori

poolvärmepump för pool

Behaglig värme till låg kostnad

Poolvärmepump är idag den överlägset vanligaste värme­källan för pool. Med våra högeffektiva inverter­värmepumpar kan du hålla behaglig värme till låg kostnad.

Poolpump för pool spar energi

Spar energi

Med en steglös poolpump har du möjlighet att reglera hastigheten under dygnet, till exempel minska varvtalet under natten när pumpen inte behöver jobba lika hårt. På så sätt görs en stor engergivinst jämfört med pumpar som har ett fast varvtal.

patronfilter swimclear

Spara vatten

SwimClear patronfilter hjälper dig att minimera onödigt vattenspill. Det räcker att tvätta filtret ett fåtal gånger per säsong och patronerna används om och om igen.

Solfångare panel för pooluppvärmning

Låt solen värma poolen

Spara på miljön och ekonomin genom att värma poolen med hjälp av solen. Placera solfångaren på taket och dra nytta av sommarens alla soltimmar.

Pooltak viktory 3820306

Täck poolen

Pooltöverdrag är A och O för att minska energi­för­brukningen. Mest effektiv är pooltak eftersom det fungerar som ett växthus.

Fler hållbara lösningar

Idag finns en hel del du kan göra för att poolen ska bli mer energieffektiv, både för dig som redan har en pool eller som står i begrepp att skaffa en. Dessa lösningar ger dig möjligheten att tänka klimatsmart och därmed spara energi.

Poolbelysning miljöbild

Byt ut pool-lampan

Att byta poollampor till LED är det enklaste sättet att spara el. Du som har en gammal pool kan lätt själv byta ut glödlampan. Läs mer om poolbelysning här.

Solgångardusch

Duscha varmt, klimatsmart

Solfångarduschen kopplar du enkelt till vattenslangen och får möjlighet att njuta av uppvärmt duschvatten flera gånger om. Läs mer om solfångarduschar här.

Salklorinator SoftClean för pool vattenrening

Effektiv rening

Tack vare saltklorinatorn får du mer behagligt vatten för hur och ögon samt fritt från klor. Läs mer om saltklorinatorer här.