jacuzzi ekerö

Webshopen går på högvarv

På lagret i Järna plockas lösa komponenter ihop som tillsammans skapar badparadis hemma hos våra kunder. Säsongen har startat och det märks på tempot ute på lagret. Det plockas allt ifrån badmössor till hela poolpaket. Vi passade på att ställa några frågor till Camilla och Dina som jobbar med webbordrar och tillbehör.

Tjejerna ansvarar för ordrarna som kommer från webshopen. Nu märks det att säsongen har dragit igång och nu rullar webbeställningarna in tätare än tidigare.

Det som plockas mest denna tid på året är badleksaker, kemi och simredskapet Swimtrainer som är väldigt populär. När en weborder kommer in så packas och skickas den från Folkpool samma helgfria dag. Posten hämtar upp leveranser från lagret i Järna tre gånger per dag. På sommarhalvåret är det ordentlig ruljangs ut från lagret.

Ibland har det kommit så många lastbilar på samma gång att det varit kö hela vägen upp till Folkpool, ingen kommer in eller ut knappt.

Hur ser veckorna ut på lagret?

Plockteamen på lagret börjar dagen med att skriva ut veckoordrarna och alla restordrar till butikerna. När de har gjort det så får Camilla och Dina en lista på alla reservdelar och mindre komponenter som ska finnas med på dessa leveranser.

De mindre artiklarna förvaras i en slags automatisk varuhiss med en massa fack. På lagret finns det olika team som jobbar med pool och spa. Dina och Camilla beskriver sig själva som lite ”alltiallo” som hjälper till med ordrar som har varit slut i lager eller reservdelar som ska till serviceverkstaden.

Under lågsäsong ligger mycket fokus på att förbereda inför den stundande våren och sommaren. Då packas det kemibackar, fotograferas produkter till hemsidan samt storstädas och rensas på lagret.

Är det skillnad på olika veckodagar?

På måndagar är det mest att göra då webshoppens ordrar behöver plockas från helgen. Leveranserna till de olika butikerna varierar beroende på butik.

Vissa har dagliga leveranser medan andra har en eller två leveransdagar i veckan till butiken. På våren när säsongen drar igång är det stort fokus på pooler då de allra flesta kunder väljer att bygga pool. Under högsäsong nästan fördubblas personalstyrkan på lagret för att klara det höga tempot. 

Dina har arbetat två år på Folkpool och Camilla tre och ett halvt. Tjejerna jobbar väldigt bra tillsammans och är ett starkt team. De trivs bäst med att det är så pass bra stämning med alla kollegor, det gör jobbet extra roligt!

Trots att det är väldigt högt tempo i perioder hinner de skratta och ha kul på jobbet.

Johanna Lind Bagge