Jubileumsfoto

Bakom kulisserna: Poolverkstaden

Vinter ute och de sköna dagarna kring poolen ligger varmt i minnet. För de som bestämt sig, inte en sommar till utan pool, har drömmarna vaknat och livet kring poolen börjar närma sig. 20 minuter söder om huvudkontoret i Järna ligger Vagnhärad och här arbetar Folkpools poolsnickare året runt med att förverkliga pooldrömmar.

Vi besökte snickeriet där förberedelserna för poolsommar 2019 är i full gång.
Vi frågar teamleader Rasmus Pantsari hur en typisk dag i poolverkstaden ser ut.

- Vi börjar alltid på samma sätt med det viktigaste på arbetsdagen, morgonkaffet. Sen samlas vi på kontoret för att gå igenom vad som skall göras under dagen/veckan, i vilken ordning och vem som gör vad. Sen delar vi upp oss i team om två och kör igång på varsitt håll. Vi vill alltid ha två olika packmoment igång samtidigt. När man är klar med sitt kontrollerar man varandras paket för att motverka felplock eller missar. Alla våra stompaket skickar vi flera gånger om dagen upp till Järna där det packas ihop med pumpar och sandfilter med mera för att sedan levereras till en ny poolkund.

När det är full rulle under högsäsong producerar vi runt 50 pooler på en vecka men ibland kan det bli upp emot 70 stycken

Rasmus

Rasmus Pantsari arbetar som teamleader på snickeriet.

 

- Det krävs många delar för att bygga en pool och ett vaket öga för att kontrollera allt som ingår. En komplett stomme till en av våra populäraste storlekar, 4x8 meter, har över 180 separata delar och skruvar för att bli en komplett pool. Det krävs hårt arbete, intresse och erfarenhet för att hålla Sverige blött men på något sätt får vi alltid till det.

- När det är full rulle under högsäsong producerar vi runt 50 pooler på en vecka men ibland kan det bli upp emot 70 kompletta stompaket i veckan, allt ifrån 3x6 meter till riktiga bjässar på 6x12.

Rasmus rekommenderar:
- Snyggaste linern är grå mosaik helt klart. Folkpools Gardenpool är den helt klart pack-vänligaste här på verkstaden och även väldigt byggvänlig. När jag ska köpa och bygga pool får det bli en sådan.

- Men jag skulle nog säga att jag är mer av en spakille. Jag föredrar högre temperatur och speciellt när poolen stängs för säsongen så har ju den bästa säsongen att bada spabad ute precis börjat.