jacuzzi ekerö

Johanna Lind Bagge ger sina tips & trix för ett extra bra spabadande

Johanna Lind Bagge är Diplomerad Auktoriserad Hudterapeut sedan 25 år tillbaka och arbetar nu med hudvårdssalonger, kliniker och spaanläggningar. 2018 skaffade Johanna en Jacuzzi och vi undrar såklart hur bra ett spabad går ihop med hudvård?

När badar du?
- För att snabbt få avkoppling i kropp och själ, badar jag så ofta jag får tillfälle. Inget går upp mot att sätta sig i ett varmt spabad och känna hur spänningar släpper och hur kroppens "batterier" laddas upp på nytt.

Johanna Lind Bagge

Har du någon rutin på behandling som du gör i samband med spabad?
- Den ultimata sparutinen att följa i samband med spabad är följande:

  1. Duscha först och peela sedan ansikte och kropp med en bra hudvårdande scrub. Det är viktigt att använda en scrub anpassad för ansikte och en anpassad för kropp. Genom det så avlägsnar du döda hudceller och blir också på så sätt mer mottaglig av efterföljande vård.
  2. Applicera en ansiktsmask som får verka under tiden du sitter i spabadet. Lämplig tid att sitta i spabadet är ca 20-25 minuter. När man har badat klart duschar man och smörjer in sig med en hudvårdande produkt för ansikte och kropp.

Vilka fördelar ser du med att bada varmt?
- Att bada varmt har många fördelar. (Dock ej för varmt och inte för kallt för då sluter sig porerna). Jag ser följande
fördelar med att bada lagom varmt:

  1. Det ökar blodcirkulationen = Att låta det varma vattnet nå upp till nacken är bra för din blodcirkulation. Din puls ökar såväl som din förbränning.
  2. Du somnar lättare när muskler slappnar av och spänningar släpper.
  3. Det kan även hjälpa mot huvudvärk då värmen avlägsnar trycket från huvudets blodkärl.
  4. Ett varmt bad kan lindra symptomen vid förkylning och influensa.
  5. Genom att porerna öppnas vid den behagligt varma temperaturen så är huden också mer mottaglig för återfuktning efteråt.
jacuzzi

Varför ska man duscha innan man badar spabad enligt dig?
- Genom att man duschar och gärna peelar innan man lägger sig i sitt spabad får man också den bästa effekten av spabadet. Man vårdar helt enkelt både hudens kvalité och sitt spabad.

Vilken typ av produkt skulle du inte kunna leva utan?
- Jag skulle aldrig kunna leva utan peeling och återfuktning.

Vad är ditt första tips vid torr hud?
- En riktigt torr hud behöver inte bara fukt utan den behöver också fett. Anpassa hudvårdsprodukter efter årstid,
speciellt på hösten och vintern då de flesta blir torra i sin hud. Kyla, luftkonditionering, torr luft, datorer och varma kläder förvärrar tillståndet. Då ska man vara extra noga med att byta ut sin hudvård till rikligare krämer och vara noga med peeling och ansiktsmask. Då ska spabadet vara en rutin 1-2 ggr/vecka.