spabad i vedbod

En 20 år gammal pärla

Ett av de första spabaden från Folkpool finns hemma hos Stefan i Nykvarn, ett 20 år gammalt Dimension One och det går än. Under åren har badet använts flitigt och varit mittpunkten på många fester.

Berätta lite, hur kom det sig att ni skaffade spabad?
För 20 år sedan var spabad väldigt nytt men något vi bara ville ha. Vi var ju först ut, vad vi vet, i Nykvarn att skaffa spabad. Från början pratade vi bara om det som en kul grej att skaffa men sen bestämde vi oss. Vi svängde förbi Folkpool av den anledningen att vi ville kolla på pooler. Och sen såg vi spabadet som stod i butiken och då blev det en sådan istället. Det var mycket pengar för oss då men vi slog till. Spabadet har sen dess stått på samma ställe.

Hade ni badat spabad innan köpet?
Nej aldrig, eller inte förutom på badhus då eller på hotell och allmänna spaanläggningar. Det var nog där idén föddes tror jag.

Var det svårt att välja spabadsmodell?
Jag tror att det fanns tre modeller i butiken då. Vår var den största, en Chairman II. Det var inget svårt beslut att det var den vi ville ha, mer en fråga ifall vi hade råd att köpa. Ett snabbt beslut senare åkte jag och hämtade den med släpet själv. Jag höll på att tappa den på hemvägen (skratt). Badet var väldigt stort i förhållande till släpet och med lite för hög fart i en kurva såg jag i backspegeln hur ekipaget lyfte. Jag släppte på gasen och som tur var gick släpet ner igen. Det är kul att prata om i efterhand att det var riktigt nära att vi tappade den.

Vi hade aldrig badat spabad innan.


Hur reagerade grannar och vänner?

Många var väldigt nyfikna. Särskilt eftersom det var så nytt med spabad. Nu 20 år senare har Nykvarns befolkning ökat och så också spabaden, nu är det många som har ett hemma.

Hur ofta badar ni?
Vi badar 1-2 gånger i veckan. Det som är mest imponerande är att ingenting maskinellt har gått sönder, pumparna
har bara gått och gått.

Vad är det bästa med att ha spabad?
Att alltid kunna gå ut och bada i varmt vatten och att få sig
en massage när man sitter där. Vi båda går ut och sätter
oss tillsammans med något gott i glasen, särskilt fredag och
lördag och bara kopplar av. Vi har högtalare där ute vilket är
extra trivsamt och passar på att njuta.

Vad skulle du vilja säga till den som funderar på att skaffa spabad?
Att de ska vända sig till ett företag som handlar med trygga
och välkända märken och har butiker på många platser runt
om i landet.

spabad för två

Om ni skulle köpa ett nytt, blir det något liknande då?
Ja det blir det garanterat. Nu har vi ett liggsäte och fem sittplatser vilket vi trivs med. Det som är så imponerande är att den är så pass fräsch invändigt efter att ha haft vatten i sig hela tiden. Vi är tacksamma för supporten från Folkpool som har hjälpt till att byta ut komponenter. Det har varit något byte av en backventil och ozonator. De sista 15 åren har det knappt varit någonting. Ska vi skaffa något nytt spabad i framtiden då är det detta vi ska ha. Och framförallt jobba mot Folkpool som leverantör. Även den extra pengen är helt klart värt det då företaget ställer upp med support och det finns reservdelar att få tag i.

Chairman

Chairman II - Ett rymligt bad med välutvecklad massage

Antal personer: 6 personer
Storlek: 234 x 234 x 90 cm

Ergonomi, vattenrening och massage i toppklass. Liggsäte med vandrande massage. 3 st Flex Therapy PillowTM för skön nackmassage, ett omslutande MaxTherapyTM Seat samt terapisäte. Typhoon Jet för kraftfull fotmassage.

Läs mer om D1 Chairman II