kärlek till vatten

Jubileumsvinnare

Familjen Öhman blev under vår jubileumstävling 2018 lyckliga vinnare av pengarna tillbaka för sitt spabad, en NorthStar Pure XL. Vi passade på att göra ett återbesök för att se hur familjen använder sitt spabad idag.

Hur kom ni på idén med spabad?
Först funderade vi på pool då vi hade en idé om en gemensam plats att bara hänga på. Med erfarenhet från resor vi gjort upptäckte vi att just pool och vatten samlar familjen oavsett ålder. Vi tyckte att vi hade för liten tomt för pool och kom att tänka på att vi med ett spa kan njuta hela året om, även på vintern.

Var det svårt att välja plats på tomten?
När vi valde plats för vårt spa ville vi hitta en insynsskyddad vrå som hängde ihop med övriga trädgården men ändå avgränsad på ett mysigt sätt. I det ena hörnet av trädgården fanns barnens gamla slitna studsmatta som vi behövde göra oss av med. Vi rensade lite buskar och träd för att få sol nästan hela dagen, byggde ett staket mot grannarna och la en trätrall runtom. Med ett par solstolar och stämningsskapande belysning var vår nya plats klar.

Hur ofta badar ni, och vem i familjen badar mest?
Vi badar minst en gång i veckan och mamma i familjen minst två. Det är mitt bästa ställe att få ny energi och få en liten stund för mig själv. Förutom de vuxna i familjen används spabadet flitigt av tonåringarna som gärna bjuder in vänner för att umgås. Under vintertid används badet ännu mer då man uppskattar värmen som bäst. Att krypa ner i det varma vattnet en fredag i november efter en intensiv arbetsvecka skapar livskvalitet och ger ny energi.

Är livet med spabad som ni hade tänkt er?
Det blev inte den samlingsplats för hela familjen som vi
först trott, på grund av allas olika tider, behov och aktiviteter. Vi hade nog tänkt oss att hela familjen skulle använda spabadet samtidigt vid fler tillfällen men snarare har det blivit att barnen badar med sina kompisar och vi vuxna för sig. Vi hade inte förväntat oss att vi skulle använda spabadet så mycket på vintern som vi gör.

jubileumsvinnare

Vad är det bästa med att ha spabad?
Det bästa med att ha spa är närheten till avkoppling i vardagen, att få en frizon från krav och stress samt att enkelt träffas utan att behöva resa bort. Själva platsen i sig har tillfört en zon av vila och återhämtning även om man inte badar, där man kan sitta med en god bok och en kopp kaffe. Vi tränar mycket i vår familj och att, efter en kall dag på bandyrinken eller efter en morgonlöpning, få värma sig eller mjuka upp musklerna skapar en känsla av belöning och lycka.

Alltid Prispressad

NorthStar Pure XL

∅ 213 cm, 96 cm. Rymmer 6 st personer.

Pris från 59 990 kr

NorthStar Pure XL
Modellen är framtagen för den som vill ha en traditionell badtunna men mer lättskött och med full automatik. Pure XL är rymlig med extra baddjup och tre olika sitthöjder samt ett avsvalkningssäte/barnsäte.

Pumpen drar bara ca 300 W under filtercykeln och tack vare Nordics extra isolering så får den mycket bra driftsekonomi.