Bygga pool på hösten Fördelarna är många

BYGGA POOL PÅ HÖSTEN

Hösten är en bra tid att bygga pool

Att bygga pool är ingen dröm som måste läggas på is bara för att sommaren tagit slut.

Till skillnad från vad många kanske tror är hösten en bra tid att bygga pool på. Tomten används inte i samma utsträckning som på sommaren och ni sparar tid genom att slippa uppbokade poolmontörer.

Många väntar med att planera och bygga sin pool till vår och tidig sommar. Det är en hektisk tid för många entreprenörer vilket kan leda till väntetider, därför kan det vara bra att man börjar sin planering och byggnation tidigare.

Det gör inte så mycket att ha ett byggprojekt på tomten under hösten. Slutligen är det också oftast bättre kapacitet att få hjälp med byggnation av poolmontörer under höst än vår och sommar, förklarar Magnus Holgersson på Folkpool.

Pool pooltak

Lågsäsong

När hösten nu är i antågande brukar pooltankarna läggas på hyllan för att sedan plockas upp när vårsolen tittar fram, då blir det helt plötsligt bråttom att hitta drömpoolen och få tag i en montör.

Pool är en säsongsprodukt och under sommar­halvåret är det högtryck på såväl beställningar som byggnationer av pooler.

Därför kan ni spara tid och slippa uppbokade poolmontörer om bygget sker under den så kallade lågsäsongen.

Långsmal pool

Under sommaren som varit har ni kanske haft tid att fundera vilken pool som skulle passa just er, markpool, ovan jord, bygga själv, storlek, placering och prisnivå. Kontakta våra kunniga återförsäljare för att diskutera er pooldröm.

Om ni redan har tagit ett beslut att investera i pool och har hittat just den pool som passar er är fördelarna många att börja bygga poolen redan nu i höst.

Fördel trädgård

Det bästa med att bygga pool under hösten är att trädgården hinner återställa sig tills det är dags att börja bada och umgås utomhus igen.

Ofta har man även en tanke runt poolen, trädäck eller kanske stenläggning och plantering av växter och blommor.

Tänk att få ägna vårens dagar åt det för att sedan avsluta med ett skönt dopp i den redan färdigställda poolen.

Pool trädgård

Varm höst torrare i marken

På hösten är det oftast varmare och torrare i marken än på våren vilket gör att grävarbetet är betydligt mycket lättare.

I vissa delar av Sverige kan man gräva långt in på vintern. En annan fördel för den poolsugne är att det under sommaren sannolikt funderats en hel del kring var poolen ska anläggas, hur stor den ska vara, vilken form den ska ha och om det ska vara pool ovan mark eller en nedgrävd markpool.

När hösten kommer har tankarna fallit på plats och det är det dags att påbörja bygget. Bygget kan då löpa lite lugnare på hösten utan stress och med god tid för att även kunna göra iordning miljön runt poolen till badsäsongen.

Inspiration om drömpoolen

Ett bra första steg är att samla inspiration, spara bilder och skriva ner dina tankar om din drömpool.

Det andra steget är att kontakta en poolleverantör med stor erfarenhet.

Kontakta en erfaren poolsäljare så kan ni tillsammans gå igenom dina önskemål och din trädgårds förutsättningar. Då får ni tillsammans fram det bästa underlaget för en offert.

De flesta väljer en helhetslösning där allt ingår, men är du händig kan du göra vissa delar själv, berättar Magnus.

Inspiration från poolägare
Thermopool pool baksida

Öka värdet på huset/villan

Att kunna simma några längder innan jobbet, ha mysigt häng runt poolkanten och låta barnen leka och stoja i klarblått vatten det är för många den ultimata vardagslyxen.

Att det dessutom är en smart investering som ökar värdet av din villa är något forskningen bevisar hela tiden, även Boolis nya poolanalys.

Läs mer om undersökningen och resultatet.
Pool altan

Energieffektiv pool

För dig som vill bygga en mer klimatsmart pool och spara energi finns det åtgärder du kan göra för att få en mer energieffektiv pool.

Du kan välja en välisolerad pool med ett bra isoleringsvärde, använda LED-belysning, steglös poolpmp, frekevensstyrning och pooltak.

Läs mer om bygga en energieffektiv pool.
Hjälpte informationen på sida dig?