Solvatten

Idag saknar över en miljard människor tillgång till rent vatten, det vill säga var sjunde person. Om du var en av dem skulle du behöva använda ungefär tre timmar varje dag till att hämta vatten och ved.

Har du börjat fundera på julklappar?

Då har vi på Folkpool den bästa gåvan! Ge en familj rent varmt vatten i åratal framöver med Solvatten. I våra butiker hittar du fina gåvokort där du själv kan välja vilken summa du skickar, oavsett vad du bidrar med så kommer pengarna göra stor nytta!

solvatten

Solvatten är en innovation som renar vatten med hjälp av solenergi. Efter några timmar i solen är vattnet fritt från bakterier som orsakar diarrésjukdomar som dysenteri och kolera. En stor skillnad jämfört med andra vattenreningsmetoder är att vattnet samtidigt värms upp och kan värmas ända upp till +75 C. Det sparar både energi, pengar och miljö.

Läs mer om Solvatten här eller på solvatten.orglänk till annan webbplats

Sol + vatten = Solvatten → Tillgång till rent, uppvärmt vatten → förbättrar hygien → förhindrar sjukdomar →
minskar behov att elda → frigör tid → stärker kvinnans roll → ett bättre värld

solvatten process

Att vi i Sverige tar vatten som en självklarhet är inte konstigt med tanke på tillgängligheten. Men på andra ställen på vår jord ser läget annorlunda ut. Vi på Folkpool inleder nu ett stolt samarbete med Solvatten. Denna teknik hjälper redan 55 000 familjer runtom i världen.

Tillsammans med våra kunder vill vi bidra till att ge fler människor tillgång till rent vatten. Därför startade vi under 2018 ett samarbete med Solvatten. Vi uppmanar alla som köper en pool eller spabad hos oss att bidra med 500 kronor så lägger Folkpool lika mycket som resulterar i en solvattenbehållare som ger en familj rent och varmt vatten.

solvatten

Du kan även hjälpa till genom att swisha en valfri summa till Folkpools Solvattenkonto, så går pengarna oavkortat till insamlingen av fler Solvattenbehållare.

swish solvatten

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Återförsäljare

Kontakta din närmaste återförsäljare för tips, råd och support.

Tävling

Vinn tillbaka dina pengar vid köp av pool eller spabad

Vi fyller 50 år och kommer under året att tävla ut upp till 25 pooler och 25...