diplom-pin

SLS

Vi främjar säkerhet i- och runt pooler och spabad tillsammans med Svenska livräddningssällskapet.

Mål och syfte är att öka simkunnigheten och medvetenheten runt de produkter Folkpool arbetar med, allt för att du som kund ska kunna ska få ett så glädjefullt och tryggt ägande som möjligt.

En pool i trädgården där barnen kan busa och leka ger dem en fantastisk vattenvana. Ofta lär sig barn med tillgång till pool hemma att simma redan när de är små. Vattenlek är glädje och frihet, det är motoriskt viktig träning och grunden till den livsviktiga kunskapen att kunna simma.

För varje poolägare är allt det positiva lika självklart som att poolen också är förknippad med ett stort och viktigt ansvar. För att dela med sig av all tänkbar fakta kring poolsäkerhet har Folkpool, som Sveriges största poolleverantör, ett samarbete med Svenska Livräddningssällskapet.

Tillsammans ger vi poolägare enkla råd att följa så att poolen förblir en härlig källa till samvaro, träning och relax för stora och små.

sls logga

Viktiga råd till poolägaren

  • Lämna aldrig små barn, även om de är simkunniga, ensamma i eller vid poolen.
  • Gå igenom vilka regler som gäller med egna och andras barn: Vett och etikett när det gäller vilda lekar, att man inte får springa runt poolen och om det är okej att dyka eller inte.
  • En pool i trädgården drar till sig traktens barn. Du kan alltså aldrig lämna din pool oövervakad, inte ens om du så bara så ska in och hämta fika.
  • Låt barnen gå i simskola, även om de lär sig simma i poolen, om möjligt en sommarsimskola där de simmar i öppet vatten.

"Jag kan bada säkert"

I samarbete med Svenska Livräddningssällskapet har vi tagit fram ett kunskapstest om badsäkerhet. När barnen svarat rätt och förstår svaren så belönas de med ett diplom och en pin.

Klicka på diplombilden för att komma vidare till frågeformuläret, glöm inte att fylla i barnets namn i det markerade fältet innan utskrift I våra butiker finns pins att hämta ut. Läs mer om SLS på svenskalivraddningssallskapet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

diplom