solvatten

Solvatten

Idag saknar över en miljard människor tillgång till rent vatten, det vill säga var sjunde person. Om du var en av dem skulle du behöva använda ungefär tre timmar varje dag till att hämta vatten och ved.

Att vi i Sverige tar vatten som en självklarhet är inte konstigt med tanke på tillgängligheten. Men på andra ställen på vår jord ser läget annorlunda ut. Vi på Folkpool har ett stolt samarbete med Solvatten. Denna teknik hjälper redan 55.000 familjer runtom i världen. Tillsammans med våra kunder vill vi bidra till att ge fler människor tillgång till rent vatten. Därför startade vi under 2018 ett samarbete med Solvatten. Vi uppmanar alla som köper en pool eller spabad hos oss att bidra med 500 kronor så lägger Folkpool lika mycket som resulterar i en solvattenbehållare som ger en familj rent och varmt vatten.

Vad är Solvatten?

Solvatten är en innovation som renar vatten med hjälp av solenergi. Efter några timmar i solen är vattnet fritt från bakterier som orsakar diarrésjukdomar som dysenteri och kolera. En stor skillnad jämfört med andra vattenreningsmetoder är att vattnet samtidigt värms upp och kan värmas ända upp till +75 C. Det sparar både energi, pengar och miljö.

Sol + vatten = Solvatten → Tillgång till rent, uppvärmt vatten → förbättrar hygien → förhindrar sjukdomar → minskar behov att elda → frigör tid → stärker kvinnans roll → en bättre värld

solvatten process

Vill du veta mer om Solvatten besök solvatten.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller se filmerna nedan.

Folkpool och Solvatten

2018 startade Folkpools hjärteprojekt Solvatten. Under året samlade vi, våra återförsäljare och leverantörer tillsammans ihop till en container som skickades till Burkina Faso. Under 2019 kommer vi att få följa dunkarnas användning på plats.

Nu startar vi om räkneverket och börjar insamlingen till en ny container som kan skickas till ett nytt projekt. Var med och bidra du med!

Vi firar i år 20 års samarbete med Dimension One Spas och skänker för varje sålt D1-bad en Solvattenbehållare under 2019.

Vattentank 320 behållare insamlade behållare insamlade 320

Utbildning om Solvatten, hälsa och hygien

Under höstterminen har PLAN påbörjat utdelningen av Solvatten i Burkina Faso. Detta innebär att de 400 Solvatten som Folkpool har donerat, nu gör nytta för både människor och miljö. På skolorna har lektioner i engelska och matematik varvats med utbildning om Solvatten, hälsa och hygien. Även barnens föräldrar har bjudits in för att lära sig mer om vikten av rent och varmt vatten för att försäkra att kunskapen når både hemmen och skolorna.

Burkina faso
Karta Burkina faso

Träffarna har skapat tillfälle för människor att ställa frågor och lära sig av varandras erfarenheter kring vatten. Tidigare har många familjer använt sig av ved för att koka sitt vatten rent, medan andra som inte haft råd istället druckit sitt vatten orenat. Tack vare Folkpools donation och solens strålar har nu över 3200 människor tillgång till rent och varmt vatten i hemmet. Detta skapar en ljusare och friskare framtid för fler!

Ge den bästa gåvan

Ge en familj rent varmt vatten i åratal framöver med Solvatten. I våra butiker hittar du fina gåvokort där du själv kan välja vilken summa du skickar, oavsett vad du bidrar med så kommer pengarna göra stor nytta!

Du kan även hjälpa till genom att swisha en valfri summa till Folkpools Solvattenkonto, så går pengarna oavkortat till insamlingen av fler Solvattenbehållare.

solvatten
swish solvatten
solvatten

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Återförsäljare

Kontakta din närmaste återförsäljare för tips, råd och support.

Solvatten

Idag saknar över en miljard människor tillgång till rent vatten, det vill säg...