solvatten

Solvatten

Idag saknar över en miljard människor tillgång till rent vatten, det vill säga var sjunde person. Om du var en av dem skulle du behöva använda ungefär tre timmar varje dag till att hämta vatten och ved.

Att vi i Sverige tar vatten som en självklarhet är inte konstigt med tanke på tillgängligheten. Men på andra ställen på vår jord ser läget annorlunda ut. Vi på Folkpool har ett stolt samarbete med Solvatten. Denna teknik hjälper redan 55.000 familjer runtom i världen. Tillsammans med våra kunder vill vi bidra till att ge fler människor tillgång till rent vatten. Därför startade vi under 2018 ett samarbete med Solvatten. Vi uppmanar alla som köper en pool eller spabad hos oss att bidra med 500 kronor så lägger Folkpool lika mycket som resulterar i en solvattenbehållare som ger en familj rent och varmt vatten.

Vad är Solvatten?

Solvatten är en innovation som renar vatten med hjälp av solenergi. Efter några timmar i solen är vattnet fritt från bakterier som orsakar diarrésjukdomar som dysenteri och kolera. En stor skillnad jämfört med andra vattenreningsmetoder är att vattnet samtidigt värms upp och kan värmas ända upp till +75 C. Det sparar både energi, pengar och miljö.

Sol + vatten = Solvatten → Tillgång till rent, uppvärmt vatten → förbättrar hygien → förhindrar sjukdomar → minskar behov att elda → frigör tid → stärker kvinnans roll → en bättre värld

solvatten process

Vill du veta mer om Solvatten besök solvatten.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller se filmerna nedan.

Folkpool och Solvatten

2018 startade Folkpools hjärteprojekt Solvatten. Under året samlade vi, våra återförsäljare och leverantörer tillsammans ihop till en container som skickades till Burkina Faso. Under 2019 kommer vi att få följa dunkarnas användning på plats.

Nu startar vi om räkneverket och börjar insamlingen till en ny container som kan skickas till ett nytt projekt. Var med och bidra du med!

Vi firar i år 20 års samarbete med Dimension One Spas och skänker för varje sålt D1-bad en Solvattenbehållare under 2019.

Vattentank 290 behållare insamlade behållare insamlade 290

Solvatten framme i Burkina Faso

Solvatten samarbetar i Burkina Faso med organisationen Plan International. Plan är en barnrättsorganisation och driver projekt runtom i landet för att ge barn stöd och möjlighet att gå i skolan. Planen är att utbilda barnen i skolan om hur behållarna fungerar och vikten av rent vatten och god hygien. Det ökar chanserna att de tar dessa kunskaper med sig hem till familjerna och projektet får mer långsiktiga effekter.

Målet är att nå närmare 200 000 barn. Solvatten kommer distribueras i fem områden i Burkina Faso; Nord, Centre Nord, Centre-Ouest, Sud-Ouest och Hauts-Bassins. Folkpools 400 Solvattenbehållare har anlänt till Burkina Faso. På grund av oroligheter i landet har man beslutat att avvakta distributionen av Solvatten till efter sommaren. Solvatten skickas dit de behövs som mest vilket inte sällan är områden som av olika anledningar är svåra att arbeta i. För att distributionen ska ske på ett säkert och långsiktigt sätt krävs tålamod och planering för alla inblandade. När skolan öppnar igen efter sommaren kommer Solvatten finnas på plats och göra nytta.

Burkina faso

Ge den bästa gåvan

Ge en familj rent varmt vatten i åratal framöver med Solvatten. I våra butiker hittar du fina gåvokort där du själv kan välja vilken summa du skickar, oavsett vad du bidrar med så kommer pengarna göra stor nytta!

Du kan även hjälpa till genom att swisha en valfri summa till Folkpools Solvattenkonto, så går pengarna oavkortat till insamlingen av fler Solvattenbehållare.

solvatten
swish solvatten
solvatten

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Återförsäljare

Kontakta din närmaste återförsäljare för tips, råd och support.

Solvatten

Idag saknar över en miljard människor tillgång till rent vatten, det vill säg...