Om Folkpool Sveriges största pool och spaleverantör

välkommen till folkpool - det trygga valet

Personlig, engagerad och nära service

Folkpool startades för 55 år sedan i ett garage i Järna. Idag är vi Sveriges största pool- och spakedja med 30-talet butiker.

Med över 48 000 sålda pooler och spabad i olika former och storlekar, anpassade efter vårt nordiska klimat, har vi en gedigen erfarenhet och kunskap.

folkpool historiskt

I slutet av 60-talet var pooler en lyxprodukt som kostade en hel del pengar.

Lars och Gitte Biörck på Fiskarvägen i Järna såg en möjlighet att ta fram en poolkonstruktion som kunde byggas av händiga självbyggare till en rimlig kostnad. Helt enkelt en pool för folket.

1968 förverkligade de sin idé och företaget Folkpool var fött. Under det första året fick garaget fungera som plats för både tillverkning och lager.

1969 flyttas pooltillverkningen till en lada utanför Järna där paret hyrde det gamla höloftet.

Tillsammans med en erkänd konstruktör tog de fram en poolkonstruktion som fick namnet Markpool typ B, föregångaren till dagens Folkpool Classic. I takt med patent och bra produkter blev återförsäljarna allt fler.

Folkpool samarbetade redan då med Hayward, den främsta tillverkaren av kvalitetsutrustning för pooler och spabad. Företaget växte och paret Biörck investerade i nya lokaler på Tellebro Gård. Här höll företaget till i 30 år innan det 2005 blev dags för större och modernare lokaler.

I januari 2000 presenterades de första spabaden i sortimentet en produktkategori som växt till att vara en betydande del av verksamheten idag.

IKEA möblerade folkhemmet, H&M klädde medborgarna och Folkpool lyckades förverkliga drömmen om en pool för folket. Följ med oss tillbaka till 1968 och se hur allt en gång började, i ett garage på Fiskarvägen i Järna…

Idag är det andra generationen som driver företaget framåt. Med engagerad personal och kunniga återförsäljare som arbetar med samma entusiasm som när Lars Biörck byggde sin första pool 1968 i garaget hemma i Järna.