Om Folkpool Sveriges största pool och spaleverantör

VÄLKOMMEN TILL FOLKPOOL

Marknadens största sortiment av pooler och spabad

Vi på Folkpool har rikstäckande försäljning och service genom våra auktoriserade återförsäljare, som finns på ca 30 orter runt om i landet.

Vi är ett familjeföretag som har varit verksamma sedan 1968 med affärsidén att sälja pooler och spabad genom ett rikstäckande nät av utbildade och kunniga återförsäljare.

IKEA möblerade folkhemmet, H&M klädde medborgarna och Folkpool lyckades förverkliga drömmen om en pool för folket. Följ med oss tillbaka till 1968 och se hur allt en gång började, i ett garage på Fiskarvägen i Järna…

I slutet av 60-talet var pooler en lyxprodukt som kostade en hel del pengar.

Lars och Gitte Biörck på Fiskarvägen i Järna såg en möjlighet att ta fram en poolkonstruktion som kunde byggas av händiga självbyggare till en rimlig kostnad. Helt enkelt en pool för folket.

1968 förverkligade de sin idé och företaget Folkpool var fött. Under det första året fick garaget fungera som plats för både tillverkning och lager.

1969 flyttas pooltillverkningen till en lada utanför Järna där paret hyrde det gamla höloftet.

Tillsammans med en erkänd konstruktör tog de fram en poolkonstruktion som fick namnet Markpool typ B, föregångaren till dagens Folkpool Classic. I takt med patent och bra produkter blev återförsäljarna allt fler.

Folkpool samarbetade redan då med Hayward, den främsta tillverkaren av kvalitetsutrustning för pooler och spabad. Företaget växte och paret Biörck investerade i nya lokaler på Tellebro Gård. Här höll företaget till i 30 år innan det 2005 blev dags för större och modernare lokaler.

I januari 2000 presenterades de första spabaden i sortimentet och Folkpool är idag marknadsledande även inom denna kategori.

Idag är det andra generationen som driver företaget framåt. Med engagerad personal och kunniga återförsäljare som arbetar med samma entusiasm som när Lars Biörck byggde sin första pool 1968 i garaget hemma i Järna.